RAGADJ SÚLYT!

RAGADJ SÚLYT!

március 7, 2020 Sport és edzés 0

 

Az erősítő edzésnél nincs hatékonyabb és hasznosabb edzésmódszer.  Függetlenül attól, hogy férfi vagy vagy nő, szükség van arra, hogy az izmaidat nagy erőkkel megdolgoztasd. 

 

Az edzésmódszer lehet többféle:

  • -Saját testsúlyos edzések
    -eszközökkel végzett izomtréning
  • -gépekkel végzett erőedzés
  • -szabad súlyokkal végzett gyakorlatok.AZ ERŐSÍTÓ EDZÉS A LEGHATÉKONYABB FORMÁJA AZ IZOMÉPÍTÉSNEK ÉS A ZSÍRÉGETÉSNEK.

     Feltéve persze, hogy az egészséges megoldások híve vagy és nem a  “cél szentesíti az eszközt” nálad. Mert ha a célod fontosabb az egészségednél, akkor lehet, hogy átállsz abba a csapatba, ahol nagyobb szerepet kap a hormonális rásegítés, mint a kemény munka, a megfelelő étkezés és a helyes életmód. Kétségtelen, hogy steroidokkal a haladás gyors és látványos, épül az izom és fogy a zsír. Csak azt is mindig be kellene mutatni, hogy hova vezet mindez. Ha folyamatos a “szerezés”, akkor szépen menetelsz a korai halál felé.  Ha csak időleges, akkor nagyon kellemetlen tünetek lesznek, amikor abbahagyod, mert a megzavart hormonális rendszer benyújtja a számlát:

  • -termékenységi zavarok
  • -férfiaknál nőies mellek, 
  • -a zsír% növekedése
  • -az izomzat tömegének csökkenése
  • -alvászavarok
  • -súlyos hangulatingadozások
  • -nőknél cikluszavarok, szőrösödés
    és még sok-sok kellemetlen tünet.

A helyes cél nem lehet más, mint a mozgással, edzésekkel, megfelelő táplálkozással elért eredmények.
Edzeni kell, erősítő edzésekkel a fókuszban. 

  • Az erősítő edzések:
  • -fejlesztik az erőnlétet
  • -növelik a csontsűrűséget
  • -javítják az izmok vér és idegellátottságát
  • -növelik az izomtömeget
  • -stabilabbá, erősebbé, teherbíróbbá teszik az ízületeket
  • -fejlesztik az esztétikus megjelenést
  • -pozitívan hatnak a szív-és érrendszert.

 

Az, hogy milyen típusú erősítő edzéssel kezded , az elhanyagolható ahhoz képest, hogy mennyire lényeges az, hogy CSINÁLD RENDSZERESEN ÉS HELYESEN.

A rendszeresség csak rajtad múlik. Nekem hiába mondanád, hogy 

-nincs időm.  / Másra van?/
-nincs rá pénzem. /Másra van?/
– próbáltam, de nem fejlődtem  / Tettél érte? Volt szakmai segítőd?/

Ha ezeket a kifogásokat hallom, akkor tudom, hogy még messze vagy attól, hogy a változás útjára lépj. Még nem akarod eléggé. Mert itt nagyon kell akarni, hogy jobb legyen neked, saját magadnak.  Amit eltervezel, azt csak te fogod tudni véghezvinni és csak akkor, ha elég erős vagy hozzá. Nagyon kell akarnod, mert itt hiába fizeted be a szolgáltatást, olyan igazságtalan a rendszer, hogy ráadásul még dolgoznod is neked kell a sikerért. Nem végezheti el más helyetted úgy, hogy az eredmény a tied legyen.

A szakember, a segítő csak az információt adhatja meg. 

A munka teljes egészében a tied.

 A biztató az, hogy a sikert is te arathatod majd le, ha jól végezted a munkát.

Sokaknak, főleg a nőknek, kezdetben ellenszenvesek a szabad súlyzókkal végzett gyakorlatok. Szívesebben veszik az irányt az edzőteremben a gépek felé.
Akármelyiket is választod, az első leglényegesebb folyamat, hogy tanuld meg a helyes kivitelezést!

A  gyakorlatok helyes kivitelezése:

  • -megóv a sérülésektől és
  • -hatékonyabbá teszi az edzéseket.

Az optimális megoldás, ha eleinte, és aztán is időnként szakember, edző segítségét kéred.

Ahhoz, hogy tudj jól fejlődni, kell egy jó étrend. Ha nem akarsz időt veszteni, értetlenül toporogni egy helyben, akkor ezt bízd szakemberre! Ha egyszerű lenne egy ideális étrendet összerakni a netről az iskolai tanulmányaid és mások tapasztalatai alapján, akkor nem Európa legelhízottabb nemzete lennénk, hanem megvalósulna a MAGYAR CSODA, a fittek országa. Mert táplálkozási tanácsokból nincs itt hiány, csak az eredményekből.

HA EREDMÉNYT AKARSZ, ÁLLJ KI A TÖMEGBŐL! 

Járd a magad útját!

Hetente 3-5 súlyzós edzés, izomtréning.
-A célodnak megfelelő étrend.
-Napi 7-8 óra alvás.
-Olyan barátok és ismerősök, akik valóban drukkolnak és segítenek, nem pedig visszahúznak. 

EGY PILLANATRA SE VESZÍTSD EL A FÓKUSZT! 

HA TUDOD, HOGY MI A CÉLOD, NE TÉRJ EL TŐLE!

AKKOR FOG SIKERÜLNI.

    Az erősítő edzés a leghatékonyabb módja az izomépítésnek, a zsírégetésnek, az egész test alakjának és a csontsűrűség javításának, erő fejlesztésre, a szív- és érrendszeri egészség javítására egyszerre.

     Teljesen mindegy, hogy férfi, nő vagy hüllő vagy, erősíteni kell! Túl sok pozitívum szól mellette ahhoz, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni.

     Ezzel szemben az embereknek még mindig a kardió az elsődleges edzésforma, ha fittebbek és izmosabbak szeretnének lenni. Ami persze nem jön össze, mert a kardió edzés erre alkalmatlan. Egy dologra jó, a kardiovaszkuláris rendszer fejlesztésére. Mégis brutálisan sok időt pazarolnak rá az emberek és aztán jön a nyafogás, hogy “mindent megpróbáltak, de mégsem fogynak”.

     Ahhoz, hogy fejlődni tudj kell egy jó étrend! Amikor az emberek önerőből elkezdenek okoskodni, akkor két opció szokott kijönni:

– vagy nagyon keveset eszik

– vagy többet eszik, mint kellene

     Ha kevesebbet eszel, nem fogsz tudni izmot építeni, mert a szervezeted izombontásra és zsírraktározásra fog ráállni. Belassul az anyagcsere, jön az apokalipszis!

     Ha többet eszel, akkor teljesen mindegy, hogy milyen edzést csinálsz, nem fogod tudni lemozogni a többletet és hízni fogsz.

     Van étrend tömegnöveléshez, szálkásításhoz és szinten tartáshoz is, ha már elérted a célod és tartani szeretnél egy egészésges formát. Ezeket viszont nem fogod tudni összeállítani egy kockás lapon, mert ahhoz túl bonyolult és túl sok mindent kell figyelembe venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük