TELJESEN KIŐRÖLVE IS TELJESEN ROSSZ

TELJESEN KIŐRÖLVE IS TELJESEN ROSSZ

május 8, 2019 Tévedések hálójában 0

A teljes kiőrlésű termékek mindegyike szénhidrát, annak minden káros hatásával együtt.

     Na, témánál vagyunk, már megint! Ráadásul nagyon valószínű, hogy egy olyan megrögzött tévhitet járunk körül, amiben te is vergődsz. Ha ragaszkodsz a megszokott dolgokhoz, máris nyertél, mert nem vagy egyedül ott, ahol a hiszékenyek és a gondolkozni képtelenek —vagy nem akarók— összegyűltek. Erősíthetitek is egymást az eszement dolgokban.

     Ha ki akarsz kecmeregni a tévedéseknek ebből a hálójából, akkor viszont használni kell az eszedet, ami kétélű dolog. Sokszor nem könnyű beismerni, hogy megvezettek vagy tévedtél és hosszan követtél valami buta, kereskedelmi szlogent. Olyat, amiből rengeteg haszna származik az élelmiszer iparnak, neked meg csak a kár jut. Vigasztalhat, hogy legalább finom és szereted. Persze!

Csakhogy nem éri meg!!!! Mert az élvezetért az egészségedet kell cserébe odaadni.

A gondolkodás másik folyománya a felismerés-szembenézés-belátás-változtatás vonal, aminek optimális esetben a pozitív változás a végeredménye. Na, ez már komoly dolog!

NÉZZÜK CSAK EZT A TELJES KIŐRLÉSŰ EZT-MEG-AZT!

Az állítás, amit párbajra hívok az, hogy:

“A teljes kiőrlésű gabonák lisztjéből készült termékek egészségesek, mert sok vitamint és rostot tartalmaznak ellentétben a finomított, fehér lisztekből készült árukkal.”

Vagy nézzétek csak a “hivatalos” verziót!

“Miért jobbak a teljes kiőrlésű ételek?

A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását is, csökkentik a koleszterin szintet és a vérnyomást. Ezen kívül elhízni is nehezebb tőle, mert már kevesebb mennyiségtől is jól lakunk.”

Hát, ez aztán a butaság magas foka!

Csak felsorolásképp, hogy mi mindenről is van szó:
-péksütemények minden formában és mennyiségben
-száraztészták
-kekszek
-kenyerek
-pizzák
-rizs
-és bármelyik gabonaféleség.

TUDNOD KELL, hogy:
-attól lesz teljes kiőrlésű a liszt, hogy nem hántják le a magról a héját és benne marad a csíra is.
-Benne lesz az a teljes szénhidrát és glutén mennyiség is, ami a finomított lisztekben és gabonákban van.

Ugyanakkor:
-A héjanyag vitamintartalma nem veheti fel a versenyt a veszélyekkel, miszerint a magvakat megbetegítő kórokozók, leginkább gombák, a héj rétegeiben tenyésznek. Adott esetben ezeket mind beleőrlik a lisztbe. Teljesen. 😋😋

-A teljes kiőrlésű termékek mindegyike szénhidrát, annak minden káros hatásával együtt.

-Nemhogy megelőznék, hanem ELLENKEZŐLEG hatnak!!!!!!, tehát segítenek létrehozni a cukorbetegséget, a szívbetegségek egyes formáit, megemelik a koleszterin szintet, és így tovább.

-A bennük lévő vitamin mennyisége csekély. Helyes táplálkozás mellett annak a sokszorosát viheted be a szervezetedbe anélkül, hogy veszélyeknek kellene kitenni magadat.

-A tévhitek elkerülése végett vésd az eszedbe, hogy a teljes kiőrlésű gabonák ugyanúgy hizlalnak, mint a finomítottak.

-Rostok? Ilyen áron????? Egyél inkább káposztát!

Ne aggódj, ha benézted ezt a teljes kiőrlésű szöveget! Sok mindent én is bevettem és műveltem, amiről aztán kiderült és megbizonyosodtam, hogy hibás, helytelen vagy ártalmas. Az ember tanul, tapasztal és fejlődik. Jó esetben. Aki nem, az meg dagonyázik a sárban tovább és a mellette levőkkel egymásnak bizonygatják, hogy mennyire jó az nekik, amit csinálnak.

A szabad akarat az egyik legjobb dolog a világon és azzal mindannyian úgy rendelkezünk, ahogy akarunk. Hisz ez a lényege.

Írta: Dr. Horváth Réka,
Hívj bátran:30/949-2806

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük